Alles wat je moet weten over kledingbakken en text
kledingbak

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

In Nederland is het niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in de kledingcontainer te deponeren. Dit kan leiden tot schimmelvorming en de verspreiding van bacteriën.

Andere verboden items

Daarnaast mogen ook schoenen, tassen en ander textiel zoals beddengoed en handdoeken niet in de kledingcontainer worden achtergelaten. Deze items kunnen beter worden ingeleverd bij speciale inzamelpunten voor textiel.

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainers van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd zoals broeken, shirts, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Niet toegestane items in de kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte of vervuilde kleding, beddengoed, textielresten, schoenen zonder paar, speelgoed of andere niet-textiel items in de kledingcontainer te deponeren.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld broeken, shirts, jassen, schoenen en accessoires zijn.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte kledingstukken, beddengoed, dekens, kussens of ander textielafval in een kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen het recyclingproces verstoren.



Meer info: upv kleding

Waar kan ik mijn oude kleding doneren?



Waar kan ik mijn oude kleding doneren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding te doneren in Nederland. Je kunt kledingcontainers vinden in diverse wijken en supermarkten waar je jouw kleding kunt afgeven. Daarnaast zijn er ook kringloopwinkels en goede doelen organisaties die graag jouw gedoneerde kleding in ontvangst nemen.

Wat gebeurt er met mijn gedoneerde kleding?

De gedoneerde kleding wordt vaak gesorteerd en verkocht in tweedehandswinkels of gegeven aan mensen in nood. Sommige organisaties recyclen de kleding tot nieuwe producten of gebruiken de opbrengst om goede doelen te steunen. Door je oude kleding te doneren, geef je het een tweede leven en help je tegelijkertijd anderen in nood.

Waar kan ik mijn oude kleding doneren